Plenér 1 – kurz malby pod širým nebem

Plenér 1 – kurz malby pod širým nebem

Tramtadadá, je tu první ze série tří prázdninových kurzů malby v přírodě. A jedeme hned zostra! Startovní rozstřel nás čeká v neděli 13. července 2008 ve Křtinách u Brna.

Ano, hádáte dobře, téma je BAROKO! Ale pšt, je to jen zástěrka, pokud bude vaším malířským modelem místo Santiniho architektury lístek čilimníku nebo ozářená lesní cesta, je to skoro fuk. To je na vás.

Série letních plenérů vzniká z nutkavé potřeby a tvůrčího přetlaku některých milých tvůrců, kteří pravidelně navštěvují náš atelier. Shodli jsme se, že by bylo fajn občas si „zamalovat“. A když už, tak přece nebudeme sedět v létě v atelieru. Barvy s sebou a pojeďme ven!

Že vy neumíte malovat? Tak to je omyl, ze kterého vás rádi vyléčíme. Účelem těchto setkání není odborné studium, jde čistě o radost z tvorby těch, kteří se plenéru zúčastní. Ale pod odborným vedením se bude debatit o perspektivě, technice i barvách, to zase jooo :) ))

Sraz je v neděli 13. července v 9 hodin na Staré Osadě u zastávky autobusu (teď nevím, která to je, ale snad se najdeme na té centrální, ze které odjíždějí trolejbusy). Odjezd 9:16 do Křtin u Brna. Kdo pojedete autem, načasujte si to do Křtin na desátou, zaparkujte někde u kostela, ten nepřehlédnete :) )) Návrat do Brna očekávejte v podvečerních hodinách. Plenér1 se koná za každého počasí.

S sebou si vezměte podložku na sezení, stačí složená mikina nebo bunda. Klobouk nebo kšiltku na hlavu, pokud bude prát slunce, bude se nám blbě malovat. Desky jako podložku pod papír, které zároveň slouží jako obal na hotové malby a kresby. Desky jsou k zapůjčení v atelieru (kontaktujte nás mailem nebo se stavte v pondělí či ve středu od 18 do 20 hodin), doporučujeme pořídit si vlastní. Koupíte je v každém papírnictví, ideálně velikost A3.

Co nás čeká? Základy perspektivy, plány obrazu a barevná kompozice. Co to je a jak toho dosáhnout na papíře. Kolorovaná kresba a jednoduché malířské prostředky.

Cena pro jednoho je 500 Kč. V ceně jsou barvy, podložky na malbu a lektor. Platí se na místě.

Chcete jet s námi malovat? Vyplňte prosím PŘIHLÁŠKU nebo odešlete na naši emailovou adresu vitraze(zavináč)kalod.com mail s kontaktem na vás, ať víme, kolik malířů můžeme očekávat. Plenér1 je vhodný i pro děti, ale v doprovodu rodičů (děti do 12 let mají zvýhodněnou cenu, ale zřejmě to celý den nevydrží).

Další díly? PLENÉR2 se koná v neděli 3. srpna 2008, téma VYSOČINA, MOJE LÁSKA a PLENÉR3 v neděli 31. srpna 2008.

Omlouváme se, ale komentáře jsou uzavřeny.