Jarní ptáček

V Brně ještě pořádně nesněžilo, je hnusně a my se těšíme na jaro. Můj boj se zimou je: háčkování z veselých barev a brouzdání po zahradnických serverech. Z nových klubíček bavlny jsem uháčkovala malého ptáčka s kytkou a další támhle na sedačce právě vzniká. Nastříhala jsem venku před domem větve sakury, dala je do vázy a ptáčka pověsila na větev. Zvládnete ho za chvíli třeba u televize. A určitě potěší v aranžmá na stole, na zdi, na dveřích nebo jako dárek kamarádce nebo mamce :)

Ptáček vznikne z uháčkovaného kolečka: 1. řada vznikne z 12 dlouhých sloupků dokola, 2. řada do každého dl. sloupku píchnout dva dlouhé sloupky. Ve 3. řadě zase dokola dlouhé sloupky v sekvenci jeden dlouhý a dva dlouhé do stejného místa. 4. řada: dva dlouhé sloupky a dva dlouhé sloupky do jednoho místa.

Zobáček jsou dlouhé sloupky háčkované „do stříšky“. Křidýlko je jako lísteček. Tělíčko je vycpané rounem, sešité nití. Ještě zbývají korálky a knoflíky… A JE TO :) Ať se vám podaří! A kdybyste nevěděli jak na to, napište mi mail, napíšu to víc polopatě. Já to háčkuju trochu spontánně :)

Omlouváme se, ale komentáře jsou uzavřeny.